Ne Yapmalı Nasıl Bakmalı Saçlar Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

03.05.2024

Saçlarımız daima bizi yansıtır
Bazen ahenkle dans ederler bazen muntazam şekilde toplanırlar bazen dağınık kalırlar ama saçlarımız daima bizi yansıtır. İster uzun ister kısa, ister düz ister dalgalı… Ne olursa olsun onlar bizim en sevdiğimiz oyun alanımızdır aslında.
 
Saçlar ne sıklıkta yıkanmalı?
Davete giderken dalgalı fön, düğün için şık bir topuz, toplantı için gizliden gizliye iddialı düz fön, yaz için sarı dokunuşlar, kışa girerken koyu kumral bir boya. Tüm bu işlemler saçları güzelleştirdiği gibi yıpratır da. İşte tam da bu sebeplerle saçlarımızın günlük bakımına ciddi şekilde özen göstermeliyiz.
Tam da bu noktada karşımıza her zaman şu soru çıkıyor: “Saçlar ne sıklıkta yıkanmalı?”
 
Daily Perfection serisi
Bu sorunun aslında net bir cevabı yok. Şöyle ki; saç derisindeki gözenekler sebum adı verilen yağlı bir madde üretiyor. Sebum, saçları yağlayarak kuruyup dökülmelerini ve güçsüz kalmalarını önlüyor. Sebum oranı kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için saçların yağlanma oranı ve zamanı da kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Sebum oranında hormon dengesi ve genetik faktörler de etkili olduğu gibi iklim şartları da önemli rol oynuyor. Bu yüzden özellikle yaz aylarında saç yıkama sıklığı bazı bölgeler de ve kişilerde artış gösterebiliyor.

Daily Perfection serisinde bulunan, tuz içermeyen birbirinden özel şampuanlar ile günlük saç bakımınızı evde kolayca yapabilirsiniz. Profesyonel saç bakımını evinize getiren Daily Perfection ürünlerini kullanmaya başladığınızda saçınızdaki değişimi kolayca fark edeceksiniz.

Her saç tipine uygun ürünleri ile Daily Perfection, saçlarınızın her zaman sağlıklı ve bakımlı kalmasını sağlayacak. Konu saçlarınızsa, cevaplar bir tık uzağınızda. 

Diğer Bloglar

Eller Köpürsün Sağlıkla Buluşalım

Ellerimiz; vücudumuzun belki de en fazla kullandığımız uzvu

Ne Yapmalı Nasıl Bakmalı Saçlar Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Saçlarımız daima bizi yansıtır
Bazen ahenkle dans ederler bazen muntazam şekilde toplanırlar b...

Devamını oku

Kışın Çatlamasın Yazın Kurumasın Cildimiz Hep İyi Kalsın!

Cildinizin en önemli ihtiyacı nemdir
Genç ve güzel bir görünüm i&cced...

Devamını oku